פיתוח עובדים- איך לעשות את זה נכון?
Getting your Trinity Audio player ready...
|
שימור ופיתוח עובדים הם שני היבטים קריטיים בניהול משאבי אנוש; יש להם השפעה משמעותית על הצלחת הארגון ושגשוגו. ארגון שאינו מודע להיבטים אלה ולא משקיע בהם, עשוי למצוא את עצמו סובל מתחלופה מהירה של עובדים, ירידה במוטיבציה ובתפוקות, תדמית מפוקפקת ועוד תופעות שלא יתרמו לחוסנו ויעילותו. ארגון שישקיע חשיבה ומשאבים בבניית תהליכי שימור ופיתוח יזכה ליציבות וליעילות ארגונית מוגברת.
פיתוח עובדים – איך לעשות את זה נכון?
הנה כמה נקודות מרכזיות שיעזרו לכם לפתח את העובדים שלכם ולשמר אותם בארגון;
שביעות רצון בעבודה
הכלל הראשון בשימור עובדים הוא לוודא שטוב להם בעבודה. מה הופך את העבודה למקום טוב עבור העובדים? חשוב להשקיע זמן ומאמץ כדי להבין את העובדים שלך. לרוב הם יחפשו תנאי עבודה טובים, שכר מתגמל, הטבות שונות שהארגון יכול לספק, איזון בין עבודה לחיים אישיים (Work-Life Balance), מודל של עבודה היברידית והחשוב מכל – תחושת שייכות ומשמעות. נסו להבין את העובדים שלכם, בררו מה הם אוהבים בארגון ואיפה הם חושבים שהנקודות החלשות שלו; חשוב לא פחות – נסו לשפר את עצמכם כל הזמן.
התפתחות מקצועית
דבר נוסף חשוב שישמר את העובדים שלכם הוא הידיעה שיש להם אופק מקצועי להתפתחות. עובד שמרגיש שמקום העבודה מטפח אותו ומאפשר לו להתקדם ולקדם את השאיפות האישיות שלו, יהיה נאמן למקום העבודה ומלא במוטיבציה. אך עושים את זה? אפשר להציע לעובדים את האפשרות להירשם לקורסים מקצועיים בתוך הארגון או מחוצה לו; אפשר לעודד אותם להשתתף בהשתלמויות או בכנסים מקצועיים, ולקחת חלק בתכניות העשרה והכשרה. כל אלה יעזרו לעובדים שלכם להתפתח, להרגיש מוערכים וגם לתת תפוקה טובה יותר בביצוע תפקידם.
סביבת עבודה חיובית
צרו סביבת עבודה תומכת ומכילה שבה העובדים מרגישים שאתם רואים אותם וחשוב מכך – מעריכים אותם ואת העבודה שלהם. עודדו תקשורת פתוחה ושקופה בין ההנהלה לעובדים – אפשר לעשות זאת בצורת מדיניות ה"דלת הפתוחה" – בה כל עובד מוזמן לשוחח עם המנהל הישיר שלו על יוזמות חדשות שלו או רעיונות לייעול תהליכי עבודה. דרך מומלצת נוספת בהקשר זה היא למסד את התקשורת דרך משוב שנתי קבוע בו עובדים יוכלו להעלות את הצרכים והרעיונות שלהם בפני ההנהלה.
הוקרה והכרה בהישגים ובמאמצים של העובדים – גם הן תורמות לפיתוח סביבת עבודה טובה ומכילה; יש בהוקרה טקסית במאמצי העובדים ובהצלחותיהם חשיבות רבה לחיבור הארגוני בינם לבין הארגון. זה יכול להיות באמצעות פרסים ותמריצים, וזה יכול להיות סתם באמצעות מילים טובות הנאמרות באופן קבוע בישיבות צוות או בתקשורת הכתובה בתוך הארגון.
עובד שזוכה להערכה הוא עובד טוב יותר, מלא במוטיבציה וברצון להחזיר לארגון שראה את מאמציו ונתן לו פידבק חיובי.
קליטה וליווי
אין הזדמנות שנייה לרושם ראשוני הוא כלל שתקף לא רק לגבי אנשים, אלא גם לגבי ארגונים. אכן, קליטת העובד בארגון היא הזדמנות מצוינת לחבר אותו לארגון, לרתום אותו למטרות שלכם ולוודא שהעובד יישאר אתכם במשך שנים רבות; הימים הראשונים של עובד במקום עבודה חדש יקבעו בעיניו את התדמית של הארגון ואת היחס שלו כלפיו. קליטה מסודרת ומובנית תספק לו כניסה חלקה לארגון, ושקט נפשי כדי לעשות את תפקידו בצורה המוצלחת ביותר. בנוסף, ניתן לחשוב על ליווי העובד בארגון בצורה של תכנית מנטורינג מסודרת. מעבר לרווח שהעובד החדש יקבל, זו גם דרך לחבר עובדים ותיקים יותר לעשייה הארגונית, להחדיר בהם התלהבות ולחדש את המוטיבציה.
פיתוח מנהיגות ארגונית
ניתן גם לפתח מסלולים מובנים לזיהוי פוטנציאל מנהיגות אצל עובדים מצטיינים, וקידומם אל עמדות ניהול והנהגה בארגון. זה ייתן להם אופק מקצועי ויאפשר להם להביא את המיטב שלהם לתוך העשייה הארגונית.
לסיכום
בשוק העבודה הנוכחי, בזמנים של שינויים תכופים, אי ודאות קיצונית ותחלופה גבוהה של עובדי דור ה-Y, שימור ופיתוח עובדים הם תהליכים הכרחיים ליציבותו של ארגון. מדובר בתהליכים חיוניים הדורשים השקעה מתמדת מצד הארגון. החדשות הטובות הן שמדובר בהיבט מספק ומתגמל; כאשר עובדים מרגישים מוערכים וכשהם מקבלים ההזדמנויות להתפתח, הם נוטים להישאר בארגון ולתרום את המקסימום שלהם לטובתו. זה יגרום להם להיות פרודוקטיביים וחדשניים, ולארגון כולו לשגשג.
דברו איתנו על אסטרטגיה, יחסי ציבור ודיגיטל!
השאירו פרטים כאן ונחזור אליכם בהקדם
רוצים עוד? הירשמו לניוזלטר שלנו ונגיע לתיבה שלכם פעם בשבוע!