התורמים הקטנים של העמותה הם סוד ההצלחה שלה
בכתבות הקודמות דיברנו על פנייה לקרנות ועל גיוס המונים כדרך למימון העמותה. בכתבה השלישית בסדרה נתמקד בדרך פחות זוהרת, אבל חשובה ביותר: התורמים הקטנים של העמותה ומדוע הם המפתח להצלחה שלה.
התורמים הקטנים הם התומכים העיקריים של העמותה באופן שוטף, לאורך השנה. סכומי התרומה שלהם יכולים לנוע ממספר שקלים בודדים וחד פעמי, ועד לסכומים גדולים יותר, או במקרה הטוב ביותר, לתמיכה חודשית שוטפת וקבועה בסכומים משתנים. לרוב מדובר באמת בסכומים קטנים. ח"י שקלים בכפולות שונות. לא משהו שמשנה חיים למרבית האנשים או העמותות. אז למה בכל זאת חשוב כל כך ואף קריטי להשקיע בתורמים הקטנים שלכם? הישארו עמנו!
לפני הכל – מיהם אותם תורמים קטנים?
לפני שנבין מה חשיבותם ואיך לטפח אותם, נרצה להבין מיהם אותם תורמים קטנים? מיהם אותם אנשים שהחליטו להשקיע דווקא בעמותה שלכם. ובכן, לרוב מדובר במעגלים הקרובים של העמותה.
הם יכולים להיות מוטבים או בני משפחה של מוטבי העמותה. למשל – חייל בודד שבגר והצליח בחיים, ורוצה להחזיר למקום שתמך בו ברגעיו הקשים. או הורים לנפגעת עבירת מין שנעזרו במרכז סיוע לטובת מידע, ומבקשים לתמוך במקום שסייע להם. הם יכולים להיות גם אנשים המחוברים באופן אידיאולוגי לעשייה החברתית של העמותה. למשל – אנשים בעלי תפיסת עולם פמיניסטית המבקשים לתמוך בעמותות המקדמות תפיסת עולם זו. לרוב, מדובר באנשים בעלי זיקה כלשהי, גם אם רחוקה, לעשייה שלכם.
אלה האנשים שאותם אתם רוצים לשכנע! לשכנע שהעשייה שלכם חשובה, משפיעה, מחוללת שינוי, מסייעת לאנשים. אלה האנשים שאתם צריכים לרגש ולהמשיך לחבר אליכם.
למה חשוב כל כך להשקיע בתורמים הקטנים?
לפעמים זה מרגיש כמו הרבה עבודה בשביל תמורה קטנה יחסית. אבל זו שגיאה גדולה לחשוב כך. הקשר עם התורמים הקטנים חשוב ואף קריטי, ועמותה שיש לה מעגל גדול של תורמים כאלה, היא עמותה בריאה. למה? משתי סיבות;
האחת – כלכלית. העמותה יכולה להסתמך על זרם קבוע ושוטף של כסף. ככל שהמעגל הזה יהיה גדול יותר, כך ההסתמכות עליו תהיה משמעותית יותר. כדי לסבר את האוזן, ישנן עמותות שמצליחות לקבל עד 60% מההכנסות שלהן מאלפי תורמים קטנים בכל שנה. מדובר במיליוני שקלים המהווים את בסיס פעילות העמותה!
הסיבה השנייה אינה כלכלית, אך היא חשובה לא פחות: עמותה שמצליחה לשכנע אלפי אנשים לתמוך בה, היא עמותה שזוכה להכרת תודה ולאמון רב. אלפי אנשים מכירים בערך שהיא נותנת לחברה ולמוטביה. אלפי אנשים נותנים אמון בעשייה שלה, ורואים בה חשיבות. מדובר בתמיכה המשמעותית ביותר שתוכלו לקבל, והיא תשרת אתכם גם במצפון הפנימי שלכם, וגם לשכנע תורמים גדולים יותר לתמוך בכם.
איך עושים את זה?
מאחר ומדובר במעגלים רחבים, הדרך להשקיע בתורמים הקטנים היא בעיקר דרך כלי השיווק שלכם. ניוזלטר ועדכונים שוטפים ברשתות החברתיות.
עליכם לבנות מערך עדכונים שוטף – לרוב חודשי או רבעוני ולא יותר מזה, כדי לא להתיש את התורמים. חשוב מאוד שמערך העדכונים לא יבקש כסף! כן, שמעתם נכון. אז מה כן? סיפורים. תוכן. רגש. זה מה שמניע את התומכים שלכם. ספרו להם על פרוייקטים חדשים. ספרו להם על הצלחות. על דילמות. על מקרה אישי ומרגש שבו הצלחתם לעזור למוטב העמותה. ספרו גם על סטטיסטיקות ומספרים, שיחזקו את המעגל הרחב של האימפקט שלכם. שהתורמים יבינו שמדובר במוטבים רבים. בנוסף, ציינו שהעשייה שלכם מתבססת על תמיכה ציבורית רחבה, ושכל שקל מסייע. הם כבר יבינו לבד ויידעו מה לעשות.
זכרו שהעדכונים צריכים להיות קצרים, ממוקדים, ושיש להם רק שני גיבורים: המוטבים של העמותה והתורמים שלה. אתם, הצוות שלכם, לא חשובים. אתם רק הכלי של התורמים לממש את הסיוע שלהם למטרה הקרובה ללבם.
לסיכום…
התורמים הקטנים של העמותה הם חלק חשוב ממנה. ככל שהוא יגדל, וככל שהוא ירגיש מחויב אליכם, כן ייטב. כמנהלי עמותה או כמנהלי גיוס משאבים, עליכם לתת את הדעת על חשיבות מעגל זה, ולהנחות את הצוות שלכם להעמיק את הקשר ולהגדיל את המעגל. כל מאמצי השיווק שלכם צריכים להיות מכוונים למטרה זו. אם תעשו זאת נכון, אין ספק שתצליחו ובגדול!
רוצים להתייעץ אתנו על איך לעשות את זה? אנחנו כאן בשבילכם!
רוצים עוד? הירשמו לניוזלטר שלנו ונגיע לתיבה שלכם פעם בשבוע!